subota, 30. studenoga 2013.


Kremkocke 

Sastojci

  • Podloga

  •   petit keksi
  •   toplo mlijeko i voda
  • krema

  •  500 ml biljnog vrhnja za slag
  •  3 pudinga od vanilie
  •  400 ml mlijeka
  •  300 ml gazirane mineralne vode
  •  2 vanil secera
  •  1 instant zelatina Podravka ili vrsta po zelji
  •  2 slagfixa Podravka
  •  200 g sirnog namaza
  •  200 g kiselog vrhnja
  •   kolicinu i vrstu secera po zelji

Priprema

  1. Pudinge skuhati u mjesavini mlijeka i mineralne. Zasladiti po zelji i pustiti da se ohladi, uz povremeno mijesanje da se sprijeci nastajenje korice.
  2. Vrhnje, zelatinu i slagfih istuci u cvrsti slag, dodati van. secere. Ako se koristi druga vrsta zelatine, napraviti po uputstvu na vrecici, a ako netko ne voli zelatinu neka stavi jos 2 slagfixa.
  3. U cvrsti slag umijesati sirni namaz i vrhnje, kratko izraditi mikserom, te umijesati ohladjeni puding i jos malo miksati da se dobije glatka krema. Po zelji u jedan dio dodati malo zute boje. Kremu namazati na neki biskvit, kore ili nepecene podloge…
  4. Mlijeko i vodu zagrijati i umakati kekse, slagati u pleh zeljenog oblika. Premazati kremom i opet prekriti keksima, pa ponoviti postupak (ako se zeli visoke kocke) ili napraviti po zelji… premazati slagom i staviti u frizider oko 2-3 sata, rezati na kocke.

0 komentari:

Objavi komentar