četvrtak, 6. ožujka 2014.

 

Sastojci:

Biskvit:

  • 6 žlicašećera
  • 4 žlicebrašna 
  • 3 žliceulja  
  • 7 žlicamljevenih oraha  
  • 1 žlicakakaa 
  •  6 komjaja  
  • 1 komprašak za pecivo

Krema:

  •  400gršećera
  •  1 žlicagustina  
  •  4 kompudinga od vanilije  
  •  250grmargarina
  •  150grmljevenog keksa 
  •  150grotopljene čokolade
  •  1/2lvrhnja za šlag
  •   fanta naranča
  •   jaffa keks  
  •    piškote 
  •   1,5lmlijeka

Priprema:

Biskvit:

  •  Izmiksati sve sastojke i peći u četvrtastoj tepsiji veličine 24×40cm.

Krema:

  • U provrelo mlijeko zakuhati šećer, gustin, puding.
  • Kada se krema ohladi dodati izrađen margarin.
  • Kremu podijeliti na 3 dijela.
1 dio dodati mljeveni keks,
2 dio dodati otopljenu čokoladu,
3 dio ostaje žut.

Slaganje:

  • Biskvit malo poprskati fantom, premazati kremom sa keksom,
  • preko nje složiti jaffa kekse malo potopljene u mlijeko(čokoladni dio okrenut prema dolje).
  • Preko jaffe premazati fil sa čokoladom, na nju slagati piškote malo potopljene u fantu.
  • Preko piškota premazati žutu kremu.
  • Tortu premazati šlagom.
Izvor: (www.dragovoljac.com).

0 komentari:

Objavi komentar