ponedjeljak, 3. ožujka 2014.

Sastojci:

  • 200 g smrznutog graška
  • 200 g šargarepe
  • 200 g krompira
  • 200 g jabuka
  • 1 limun
  • 6 kašika majoneza
  • 7 kašika kisele pavlake
  • 250 ml supe od povrća
  • 20 g želatina
  • 5 jaja
  • 1 crvena paprika
  • 1 veza peršunnovog lista
  • biber
  • so

Priprema :

Jaja kuvati 10 minuta na tvrdo, staviti ih u hladnu vodu i pustiti da se ohlade, a zatim oguliti. Kockice šargarepe, graška i krompira kuvati odvojeno u slanoj vodi dok ne omekšaju pa ih izvaditi iz vode i ostaviti da se ohlade u potpunosti. Jabuke oguliti, izrezati na kockice i dodati sok od limuna. Povrće i jabuke staviti u veliku zdelu. Majonez pomešati s kiselom pavlakom, sa soli i biberom i preliti preko povrća pa dobro promešati. Supu od kuvanog povrća pomešati sa želatinom i otopiti na niskoj temperaturi pa pomešati sa smesom u zdeli. Ostaviti da se ohladi pa razvući u pravougaonik na odgovorajućoj foliji na radnoj ploči. U sredinu poređati skuvana jaja i urolati. Ostaviti u friižider preko noći da se ohladi i stegne. Rolat ukrasiti paprikom i persunom. Prijatno... 

 Izvor: (www.facebook.com/pages/Najbolji-recepti).

0 komentari:

Objavi komentar