četvrtak, 6. ožujka 2014.

Rolat baklava sa cokoladom i kikirikijem

Sastojci:

  • 1 kg tankih kora za baklavu,
  • 200 g čokolade za kuvanje,
  • 400 g neslanog, krupno mlevenog kikirikija,
  • 250 g margarina.

Za preliv:

  • 750 g šećera,
  • 1 l vode,
  • 1 limun,
  • 20 g (2 kesice) vanilin šećera.

Priprema:

  1. Dve kore staviti jednu preko druge.
  2. Po ivici naneti mleveni kikiriki i rendanu čokoladu pa čvrsto uviti u tanak rolat.
  3. Postupak ponavljati dok sav materijal ne bude utrošen.
  4. Seći na rolatiće pa poređati u podmazan pleh.
  5. Margarin otopiti i preliti preko baklave.
  6. Peći u zagrejanoj rerni na 200◦C dok ne porumeni.
  7. Za to vreme kuvati preliv.
  8. Toplim prelivom preliti hladnu baklavu.
Izvor: (jednostavnirecepti.blogspot.com).

0 komentari:

Objavi komentar