četvrtak, 6. ožujka 2014.


Sastojci:

  • 500 ml.mlijeka
  • 250 ml.vode
  • 5 jaja
  • 5 kašika šecera
  • 5 kašika ulja
  • malo soli na vrhu noža
  • 1 prašak za pecivo
  • 500 gr.brašna

Agda (zaljev):

  • 1kg.šecera
  • 500 ml.vode
  • limun isjecen na tanko
  • (Agdu skuhati i ostaviti da se ohladi)

Priprema:

Mlijeko ,vodu,šecer, ulje, so prokuhati i skinuti sa vatre. Dodati brašno pomješano sa praškom za pecivo. Dobro izmješati i ostaviti da se ohladi. Kada se smjesa ohladila dodavati lagano jedno po jedno jaje i mutiti mikserom lagano. Poslije smjesu stavljati u kalup i praviti tulumbe. Ulje treba biti zagrijano ali ne previše,pecene tulumbe stavljati u ohlađenu agdu.

Izvor: (namirnice.ba).

0 komentari:

Objavi komentar