ponedjeljak, 3. ožujka 2014.


Sastojci:

  •      6 jaja
  •      6 kasika secera,
  •      3,5 kasike brasna
  •      1 kasika kakaa

Fil: 

  •      2,5 dl mleka,
  •      1,5 kasika brasna
  •      5 kasika secera
  •      2,5 dl slatke pavlake
  •      pola kesice zelatina
  •      80 g kokosa
  •      1 vanilin secer

Priprema:

Umutiti penasto belanca, dodati secer i jedno po jedno zumance. Pazljivo umesati brasno i smesu podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati prosejani kakao. I tamnu i svetlu smesu sipatu u spric, pa preko masnog papira naizmanicno povlaciti kose pruge. Peci na 200 C oko 20 minuta. Pecenu koru izvaditi na vlaznu krpu i uviti u rolat. Razmutiti brasno i secer sa malo hladnog mleka, a preostalo mleko zagrejati i skuvati krem. Dodati kokos i ostaviti da se ohladi. U ohladjeni krem dodati umuceno slatko vrhnje i zelatin pripremljen po uputstvu sa kesice. Odmotati rolat, podeliti na dva dela i svaki premazati pripremljenim kremom. Uviti ponovo rolate i dobro rashladiti pre sluzenja. Mogu se napraviti dva mala ili jedan veci rolat.

Izvor: (kuhinjica-mignone.blogspot.com).

0 komentari:

Objavi komentar