ponedjeljak, 3. ožujka 2014.

 

Sastojci:

Biskvit:
  • 6 jaja
  • 6 žlica brašna
  • 6 žlica šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 žlice kakaa
  • 6 žlica vruće vode
  • Velika čaša mlijeka za prelijevanje pečenog biskvita

Čokoladni preljev:
  • 10 dkg mliječne čokolade
  • 10 dkg čokolade za kuhanje
  • 5 žlica mlijeka
  • 4 žlice šećera u prahu
  • 15 dkg margarina
Krema:
  • 1 l mlijeka
  • 7 žlica gustina
  • 4 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 15 dkg margarina
  • 10 dkg šećera u prahu

Priprema:

Priprema biskvita:

  • Odvojiti bjelanjke od žumanjaka te mikserom umiješati žumanjke i šećer. Postepeno dodavati sve ostale sastojke, zatim na kraju snijeg od bjelanjaka. Peći u velikom limu na papiru za pečenje 25 minuta na 180ºC. 
  • Pečeni biskvit prevrnuti iz lima, skinuti papir za pečenje, ohladiti ga i potom prerezati uzdužno na dva identična dijela (dvije kore).

Krema

  • Od predviđene količine mlijeka odvojiti oko 1,5 dl i  pomiješati to s gustinom i šećerom. Ostatak mlijeka staviti da prokuha pa u kipuće ukuhati gustin s mlijekom i šećerom. Kuhajti dok se ne zgusne. U ohlađenu kremu umiješajti izrađeni margarin sa šećerom u prahu.

Čokoladni preljev

  • Pomiješati čokoladu, margarin, šećer i mlijeko te staviti na laganu vatru i miješati dok se sastojci ne sjedine.
  • Prvi dio biskvita natopiti mlijekom, premazati bijelom kremom, preko nje rasporediti čokoladni preljev, prekriti drugim dijelom biskvita i ponoviti postupak.
  • Napravljen kolač staviti u hladnjak na hlađenje. Ohlađen je spreman za posluživanje.

Izvor: foto: domaci-recepti.blogspot.com, recipeci.com.

0 komentari:

Objavi komentar