subota, 1. ožujka 2014.

krem-puding-kolac

Sastav:

Kora:

  • 3 jaja,
  • 1 čaša od jogurta šećera,
  • 1/2 čaše od jogurta ulja,
  • 1 čaša od jogurta mlijeka,
  • 2 čaše od jogurta brašna,
  • 3 žlice kakaa,
  • 1 vanili šećer,
  • 1 prašak za pecivo

Preljev kore:

  • 1,5 dl mlijeka,
  • 5 kašika ruma

Krema:

  • 7 dl mlijeka (5-10 kašika šećera, ovisno koliko želite da vam bude slatko),
  • 2 pudinga od čokolade,
  • petit-beurre keksi,
  • slatko vrhnje (4 dl) ili 2 šlag kreme

Priprema:

1. Izmiksati jaja i šećer pa dodati ulje i mlijeko i na kraju dodati brašno pomiješano s praškom  za pecivo i kakaom. Peći na 180 ○ C dvadesetak minuta. 
2. Vruću koru preliti mlijekom i rumom.
3. Skuhati puding s 7 dl mlijeka i šećerom i kipući puding prelite preko kore.
4. Odmah preko pudinga složite red keksa. Važno je da keksi idu na jako vreo puding da se dobro omekšaju.
5. Kad se ohladi kolač premažite tučenim vrhnjem ili šlag kremom.

 Izvor: (doznajemo.com).

0 komentari:

Objavi komentar