srijeda, 5. ožujka 2014.

kremisimo kocke 

Sastojci 

  • 2 vrećice Pudinga vanilija
  • 2 žlice Pšeničnog oštrog brašna tip 400
  • 2 žlice Gussnela
  • 100 g šećera
  • 1 l mlijeka
  • 250 g maslaca
  • 200 g eurokrema(nutele ili bilo kojeg drugog)
  • 5 krem bananica
  • 100 g čokolade
  • 700 g keksa Petit
  • 2 vrećice Šlag pjene
  • 250 ml mlijeka

Postupak pripreme

Sadržaj vrećica pudinga, brašna, Gussnela i šećera razmutite u malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakipite, uklonite s vatre, dodajte mu razmućenu mješavinu pudinga te neprekidno miješajući kuhajte 1-2 minute.
U rashlađenu puding kremu umiješajte razrađeni maslac i električnom miješalicom izradite glatku kremu. Kremu razdijelite u 3 dijela. U prvi dio umiješajte čokolino namaz, u drugi dio narezane krem banana( jai h dodajem naknadno nakon što razmađem kremu jer mi se inače čokolada na banankicama rastopi), a u treći naribanu čokoladu(isto je dodajem naknadno da se ne rastopi prilikom miješanja). Kekse umočite u sok i rasporedite po pripremljenom plehu. Na njih stavite prvu kremu pa ponovo poredajte red keksa te ih prekrijte drugom kremom po kojoj posložite red keksa i na kraju premažite trećom kremom. Sadržaj vrećica Šlag hita uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag.
Šlag premažite preko kolača i dobro rashladite.

 Izvor: (zena.hr/recept).

0 komentari:

Objavi komentar