nedjelja, 9. ožujka 2014.


Sastojci:

 Za biskvit: 

  • 6jaja 
  • 100 gsecera
  • 90 gbrasna 
  • 1 velika kasika kakaoa 

 Za kremu:

  • 3 zumanca 
  • 30 gsecera 
  • 4 velike kasike kakao napitka 
  • 220 gmaskarpone sira 
  • 4 velike kasike meda 
  • 400 ml slatke tecne pavlake 
  • 2 ucvrscivaca za pavlaku
  • 2 velike kasike gustina zelatin,ko koristi (obavezno da se krema bolje zgusne)sto ja nisam stavila

Priprema:

Pleh obloziti papirom za pecenje.Rerna vec da se zagrije na 180°C.Za biskvit jaja i secer dobro ulupati, toliko dugo mutiti dok masa ne bude bjela i ne uvelica se.Brasno sa kakaom pomjesati, dodati u jaja masu ai pazljivo, najbolje to uraditi drvenom kasikom.Tjesto staviti na pleh i peci 8 minuta.Izvadit, jos na papru zajedno uviti da se ohladi.Za kremu:Zumanca sa secerom iznad pare i gustinom bjelo saumasto ulupati.Dodati zelatin, maci sa sporeta, mjesati dok se ne ohladi.Maskarpone sa medom glatko umjesati i dodati jaja masi.Tecnu pavlaku dobro uupati sa ucvrscivacem u slag pa dodati tome.Pola kreme premazati na tjesto, pazljivo uviti u rolat, ostatkom kreme premazati cjeli rolat, i ostaviti u friziderunajmanje 2-3 sata.

Izvor: (www.facebook.com/pages/Moji-recepti).

0 komentari:

Objavi komentar