četvrtak, 6. ožujka 2014.


Sastojci

Za biskvit: (mjera je čaša od 2dl)

  • 1 jaje
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša mljevenih oraha
  • 1 čaša mlijeka
  • 1/2 čaše ulja
  • 1 čaša brašna
  • 1 prašak za pecivo

Za kremu: 

  • 2 pudinga od čokolade (ili vanilije)
  • 20 dag margarina
  • 7 žlica šećera
  • 6 dl mlijeka

Za glazuru: 

10-15 dag čokolade za kuhanje + 5 dag margarina + 4 žlice ulja

 Priprema:

  1. Za biskvit miksati prvo jaje sa šećerom pa postepeno dodavati ostale sastojke. Izliti smjesu u namašćen i pobrašnjen lim srednje veličine. Peći u pećnici na 180°C 25-30 min. Vrući biskvit preliti sa malo mlijeka (oko 1 dl)
  2. Za kremu skuhati pudinge u navedenoj količini mlijeka, ohladiti pa u ohlađeno dodati izrađeni margarin.
  3. Hladni biskvit premazati kremom i od gore staviti čokoladnu glazuru ili naribati čokoladu.
Dobar tek!
Izvor: (recipeci.com).

0 komentari:

Objavi komentar