ponedjeljak, 3. ožujka 2014.

Sastojci:

  • Za žutu koru:
  • 100 g putera
  • 4 jaja
  • 100 g brašna

Za zelenu koru:

  • 500 g spanaća (blanširanog i sitno iseckanog)
  • 100 g putera
  • 4 jaja
  • 100 g brašna
  • Za fil:
  • 500 g kačkavalja (isečenog na listove)
  • 500 g praške šunke

Priprema:

Umutiti sastojke za žutu koru i sipati polovinu testa u nauljen dublji četvrtast pleh. Staviti u rernu da se peče.
Za to vreme umutiti sastojke za zelenu koru. Kada je testo napola pečeno, izvaditi ga iz rerne. Staviti na testo trećinu šunke, pa polovinu sira i na kraju sipati testo za zelenu koru. Vratiti u rernu. Kada se i zelena kora stegne izvaditi iz rerne. Staviti pola preostale šunke, pa preostali sir, zatim preostalu šunku. Preliti ostatak testa i peći još 15 minuta.Kad se ohladi servirati isečenu na kocke i ukrasiti svežim peršunovim lišćem..


Izvor: (www.facebook.com/pages/Najbolji-recepti).

0 komentari:

Objavi komentar