nedjelja, 9. ožujka 2014.



Sastojci:

Kore (x 3):

  • 4 kom XXL friških bjelanaca + prstohvat soli 100 gšećera 45 goštrog brašna 30 gškrobnog brašna 1 žličica praška za pecivo 1 žličicaocta 1 žlicaruma 80 mlulja za treću, kakao koru oduzeti 10g škrobnog brašna i dodati 30g ektra tamnog gorkog kakaa i 2 žlice ruma

Bronhi krema:

  • 1 lmlijeka 100 gbijele čokolade 200 g Bronhi bombona 2 komvanilin šećera 100 goštrog brašna 100 gškrobnog brašna 150 gomekšalog maslaca 300 mlslatkog vrhnja 4 listićaželatine za trećinu kreme 70 g čokolade za kuhanje

Čoko glazura za premaz bijelih kora:

  • 170 gčokolade za kuhanje 70 gmaslaca 3 žlicesuncokretova ulja

Završna čoko glazura:

  • 230 gčokolade za kuhanje 9 žlicasuncokretova ulja 2 žlice tečnog meda (agacija)

Priprema:

  1. Prvo kuhamo kremu : od mlijeka izdvojimo 200 ml, ostatak ugrijemo zajedno sa bronhi bombonima, bijelom čokoladom i vanilin šećerom. Miješamo dok se sve ne istopi, zatim zakuhamo kremu sa škrobnim i oštrim brašnom koje smo razmutili u onih 200ml mlijeka. Bit će vam lakše ako prije toga lagano ugrijete to mlijeko u MW (tek toliko da bude mlako). Skuhati gustu kremu, prebaciti u drugu posudu, prekriti površinu kreme prozirnom folijom i lagano rukom pritisnuti ; dobro ohladiti.
  2. Za biskvit prvo obložiti lim papirom za pečenje. Istući čvrst snijeg od bjelanaca sa malo soli, dodati šećer i tući dok ne postane još čvršći. Zatim dodati dva puta prosijano oštro i škrobno brašno sa praškom za pecivo – izmiješati pjenjačom dok se ne ujednači sa snijegom. Na kraju laganim mlazom uliti ulje te dodati ocat i rum ; kuhačom lagano izmiješati te odmah masu razmazati špatulicom po papiru. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 150*C – paziti da kore ostanu svijetle! Ponoviti postupak sa još jednom bijelom korom. U treću koru dodati kakao prosijan zajedno sa ostalim praškastim sastojcima – dalje sve isto.
  3. Sa obje bijele kore pažljivo skinuti papir, prvu staviti na pladanj na kojem ćete raditi kolač a drugu na neku dasku. Zatim istopiti čokoladnu glazuru za premaz (u MW ili na pari) – preliti preko obje kore, ostaviti da se ohladi i očvrsne (ja stavim u zamrzivač na kratko).
  4. Pjenasto izmiksati maslac, posebno izmutiti slatko vrhnje i dobro izraditi mikserom samu kremu. Prvo umiksati razrađeni maslac u nju, potom tučeno slatko vrhnje. Umiksati otopljenu želatinu, podijeliti u 3 jednake zdjelice i u trećinu umiksati istopljenu čokoladu.
  5. Mazati bijelu kremu na bijeli biskvit s glazurom (zagladite površinu kreme sa špatulicom uronjenom u vrelu vodu), lagano na to pritisnite tamni biskvit i premažite tamnom kremom, potom obje ruke položite ispod bijele kore s čokoladnom glazurom, stavite je na kolač i lagano dlanovima pritisnite. Nema veze ako se malo umrljate čokoladom, neće se to ni primijetiti kasnije Premazati ostatkom bijele kreme, zagladiti površinu i staviti kolač u hladnjak preko noći.
  6. Sutradan rastopiti sve sastojke za čoko glazuru (u MW ili na pari) i preliti preko kolača. Brzo razmazati i primiti pladanj sa obje ruke te ga lagano protresti, tj. par puta lupnuti o stol da se glazura ravnomjerno rasporedi. Kolaču neće biti ništa jer je on prethodno očvrsnuo u hladnjaku. To je jako bitno…
  7. Vratiti kolač u hladnjak i već za cca 30 minuta možete rezati kocke vrelim nožem. Uživajte 
 
Izvor: (www.facebook.com/pages/Moji-recepti).
  1.  

0 komentari:

Objavi komentar