ponedjeljak, 3. ožujka 2014.

 kremsnite

Sastav:

    ● 1,3 litre mlijeka
    ● 1 maslac
    ● 6 žlica oštrog brašna
    ● 6 jaja
    ● 18 žlica šećera (bijelog ili smeđeg)
    ● 2 pudinga od vanilije
    ● 1 do 2 vrhnja za šlag
    ● 2 kore za kremšnite

Priprema:

  • Odvojite žumanjke od bjelanjaka i od bjelanjaka istucite snijeg.
  • Polovicu mlijeka ulijte u posudu za miksanje te u nju dodajte žumanjke, šećer, brašno i puding te sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu bez grudica.
  • Drugu polovicu mlijeka stavite u lonac te u njega dodajte maslac. Zagrijte na vatri dok mlijeko gotovo ne provrije, odnosno dok se maslac potpuno ne otopi te maknite s vatre.
  • Prvu smjesu prelijte u drugu (u mlijeko i maslac) te miješajte dok se sve ne poveže i zgusne.
  • Na kraju, u lonac dodajte i istučene bjelanjke te mikserom na najslabijoj brzini sve dobro izmiksajte dok se smjesa ne poveže.
  • Prvu koru stavite u duboku tepsiju te na nju prelijte dobivenu smjesu te je izravnajte kuhačom.
  • Istucite šlag i razmažite ga po smjesi te sve prekrijte drugom korom

Savjet:

  • Kako biste si olakšali rezanje kremšnita gornju koru prvo izrežite na kocke te tek onda kocke poslažite po kremšnitama.
  • Kremšnite su vrlo ukusne i bez šlaga. Dakle, ako niste ljubitelj šlaga, možete ga i preskočiti.

Izvor: Zadovoljna.hr

0 komentari:

Objavi komentar