nedjelja, 2. ožujka 2014.

Keks u baklavi 

 

 

 

Sastojci

  • 500 g tankih kora
  • 200 ml jogurta od obranog mleka
  • 200 g šećera
  • 2 kašike ulja
  • 2 jaja
  • 1 vanil-šećer
  • 300 g mlevenog keksa
  • 2 kašike kakaa
  • 300 ml mineralne gazirane vode
  • 1 limun
  • 150 g šećera
  • 300 ml vode

Priprema

U posudi umutiti jogurt, šećer, ulje, jaja, vanil-šećer, kakao i mleveni keks. Dodati polovinu mineralne vode i sve dobro izmešati. Dno nauljene tepsiju prekriti sa dve kore za pitu, premazati filom i nastaviti tako dok se ne potroši sav materijal – kore i fil. Preliti ostatkom mineralne vode, iseći na kocke i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, oko 25 minuta. Skuvati preliv od vode, šećera i isceđenog limuna i preliti toplu baklavu. Ohladiti i servirati.
Izvor: (www.kuhinjica.rs).

0 komentari:

Objavi komentar