nedjelja, 19. siječnja 2014.

 

 Sastojci:

  • 9 kašika vode
  • 20 dkg šećera
  • 15 dkg mljevenih oraha, badema ili lješnjaka
  • 25 dkg mljevenih Petit Beurre keksi
  • 17 dkg maslaca
  • 10 dkg čokolade za kuhanje

Za glazuru:

  • 10 dkg čokolade za kuhanje
  • malo ulja

Priprema:

U lonac dodajte vodu i šećer i zagrijte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte maslac, maknite s vatre i miješajte dok se ne otopi. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i kekse te miješajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.
Dobivenu masu podijelite na dva jednaka dijela. Čokoladu otopite na pari i umiješajte je u prvi dio mase. Na tacnu ili pladanj stavite masni papir za pečenje te prebacite prvi dio mase (s čokoladom) i rukama oblikujte kvadar te gornji dio i rubove zagladite nožem.
Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja te prelijte bajaderu. Bajaderu ostavite u hladnjaku da se stisne te je idući dan narežite na kockice veličine po želji.
(Namirnice.ba/Dnevnik.hr)

0 komentari:

Objavi komentar