08:09
Selma
Sastav:
- 100 gr mlevenog Plazma keksa
- 100 gr drobljenog Plazma keksa
- 200 gr šećera u prahu
- 3 žumanca
- 200 gr maslaca
- 200 gr otopljene Bambi čokolade za kuvanje
Za glazuru:
- 1 dcl slatke pavlake
- 100 gr Bambi čokolade za kuvanje
Priprema:
- Mikserom penasto umutimo maslac dodamo žumanca i šećer u prahu i mutimo dok se ne dobije kremasta masa, dodamo otopljenu Bambi čokoladu za kuvanje. Ručno sa varjačom umešamo mleveni i drobljeni Plazma keks.
- Masu preručimo u trouglasti pleh (formu) ili možemo od kartona da napravimo trouglasti oblik, ostavimo 2-3 sata u frižideru da odstoji.
- Ohlađenu masu izvadimo iz pleha i prelijemo sa čokoladom glazurom, koji se pravi na sledeći način:
- 1 dcl slatke pavlake prokuvamo i dodamo 100 gr Bambi čokolade za kuvanje.
0 komentari:
Objavi komentar