četvrtak, 30. siječnja 2014.

monte torta 

 

Sastojci 


  biskvit
  • 15 dkg lješnjaka
  • 6 bjelanjaka
  • 6 velikih žlica šećera
  • 6 velikih žlica brašna
  krema
  • 6 žumanjaka
  • 10 dkg šećera
  • 2 pudinga od vanilije
  • 2 velike žlice brašna
  • 1 l mlijeka
  • 1 vanil-šećer
  • 25 dkg margarina za kreme ili maslac
  • 10 dkg šećera u prahu
  • 10 dkg čokolade za kuhanje
  ostalo
  • 20-ak dkg nutelle
  • 10 dkg petit keksa
  • 1 šlag

Postupak pripreme

1. Lješnjake lagano prepržiti u pećnici te ih ohladiti i oguliti. Staviti u krpu i stući tako da ostanu malo krupniji komadići.
2. Bjelanjke istući u čvrsti snijeg, dodati šećer, te na kraju lagano umiješati brašno.
3. Kalup prekriti pek papirom.
4. U prekriveni kalup prvo dodati lješnjake, te preko toga istučene bjelanjke.
5. Peći 10-ak min. na 180 C
6. Ohlađeni biskvit prevrnuti naopako da lješnjaci budu gore.

KREMA:
1. Zagrijati 8 dcl mlijeka s vanil-šećerom i šećerom.
2. u 2 dcl mlijeka umutiti 2 pudinga, 2 žlice brašna te 6 žumanjaka.
3. Sjedinjenu smjesu dodati u uzavrelo mlijeko te kuhati 2-3 min. dok se ne zgusne.
4. U hladnu kremu umutiti margarin izrađen sa šećerom u prahu.
5. Kremu podjeliti na dva jednaka djela te u jedan dodati otopljenu čokoladu (mlaku!)

-SLAGANJE-
1. Nutellu zagrijati (staklenku potopiti u vruću vodu) i premazati preko lješnjaka na biskvitu,
2. Staviti izlomljene petit kekse,
3. Na to ide žuta krema,
4. Pa čokoladna. Staviti u frižider
5. Kad se torta dobro ohladi, staviti šlag i ukrasiti po želji.

Izvor. (zena.hr).


0 komentari:

Objavi komentar