petak, 17. siječnja 2014.

Tiramisu 

Sastojci:
  • 300g piškota
  • 3 jajeta
  • 300g  slatke pavlake sa 20% mliječne masti
  • 150g maskarpone sira
  • 6 kašika šećera
  • kafa
  • čokoladne mrvice
  • so
Priprema:
  • Umutiti žumanca sa šećerom da masa postane kremasta. 
  • Mikserom umutiti snijeg od bielanaca, malo posoliti pa postepeno miješajući dodavati maskarpone sir,  pavlaku i umućena žumanca. 
  • Piškote umakati u skuhanu gorku kafu pa ih složiti u jedan red na dno posude u kojoj će se služiti tiramisu. 
  • Preko piškota naliti i rasporediti pola kreme, poredati drugi red namočenih piškota, pa preliti sa preostalom polovinom kreme. 
  • Površinu tiramisua posuti čokoladnim mrvicama.
  • Tiramisu se servira dobro rashlađen iz frižidera.

0 komentari:

Objavi komentar