nedjelja, 26. siječnja 2014.

IMG 3045 Copy 570x427 Munchmallow torta 

 Sastojci

a piškotu:

  • 10 belanaca
  • 20 kašika šećera
  • 1 kašika sirćeta

Za krem:

  • 10 žumanaca
  • 3 pudinga od vanile
  • 1 kašika brašna
  • 700 ml mleka (ja ću sledeći put 1l da stavim)
  • 200 gr šećera (sledeći put prah šećer)
  • 1 margarin
  • 50 gr čokolade za kuvanje
  • 4 – 5 kutija slatkiša

Od gore:

  • ½ l slatke pavlake

Priprema:

U originalu (doduše  i ja sam tako pravila) treba dobro umutiti belanca, dodati im šećer postepeno, 1 kašiku sirćeta i peći recimo na 200˚C 10 minuta, pa onda smanjiti na 150˚C i tako sušiti piškotu još pola sata. Ja bih ovo sušenje produžila na satićak vremena, sa  time da bih od gore prekrila papirom za pečenje. Zaboravih reći da se peče u podmazanoj tepsiji koju smo obložili masnim papirom.
Što se tiče fila…umutimo žumanca, dodamo šećer, puding, brašno, razmutimo postepeno u mleku i na kraju u kuvani i ohladjeni fil umiksamo margarin. Sledeći put, Kokica će to ovako…umutiti žumanca sa brašnom, pudingom i 2 dcl mleka od ukupno 1l, pošto je ovako bilo malo previše gusto. Ostalo mleko će prokuvati i onda postepeno doliti na prethodno razmućeno. Skuvaće to i dodati margarin koji će pre toga utrljati sa prah šećerom.  Ostatak postupka će biti isti icon smile Munchmallow torta Krem treba podeliti na dva dela i u jedan deo sipati otopljenju čokoladu.

Dole piškota, na nju žuti krem, na krem rasporediti muncmallow čokoladice, najbolje pravilno, kako bi se dobio lep red za sečenje, na njih braon krem i od gore umućen šlag koji možemo posuti rendanom čokoladom. 
Izvor: (www.kuvajmo-blogovski.com)

0 komentari:

Objavi komentar