subota, 18. siječnja 2014.

Sastojci:

  • ½ kg sitnog krompra (bijeli ili crveni)
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 ¼ kašičica soli
  • ½ kašičice crnog bibera
  • 4 čehna sitno isjeckanog bijelog luka
  • 4 kašike majoneze
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašičica senfa

Uputstvo:

Zagrijte rernu na 200 stepeni C. Krompir isijecite na polovine ili četvrtine. Dodajte 2 kašike maslinovog ulja, ¾ kašičice soli i biber. Promiješajte i poredajte krompir u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite krompir 40 minuta, okrećući ga tokom pečenja dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Izvadite ga iz pećnice i pustite neka se malo ohladi. U zdjelu pomiješajte ½ kašičice soli, 1 kašiku maslinovog ulja, dobro isjeckani bijeli luk, majonezu, limunov sok i senf. Prespite preko krompira.
(S.K./Namirnice.ba)

0 komentari:

Objavi komentar