petak, 17. siječnja 2014.

Torta od tri čokolade
Sastojci: 

  • 250 g grancereale keksa
  • 150 g maslaca
  • 125 g tamne čokolade s 81 % kakaa
  • 200 g obične čokolade za kuhanje
  • 200 g bijele čokolade 
  • 500 g mascarpone sira i
  • 5 dcl vrhnja za šlag

Priprema:

  • Kekse izmrviti i pomiješati s rastopljenim maslacem.
  • Kalup za tortu obložiti papirom za pečenje pa u njega utisnuti pripremljene kekse. Ostaviti u frižider hladiti dok se pripremi čokoladni nadjev.
  • U tri zdjele izmrvi na kockice svaku čokoladu i pomiješati ih s pola dcl vrhnja za šlag, pa ih staviti na paru da se otope.
  • Kada su se otopile ostaviti ih da se ohlade pa ih dobro izmiksajte.
  • U posebnu zdjelu smiksaj preostalo vrhnje za šlag (3.5 dcl) ,a u drugu i mascarpone sir pa ih izmiješajte.
  • Dobivenu kremu podijeliti na tri dijela pa ih dodati otopljenim čokoladama.
  • Na pripremljenu podlogu prvo staviti tamnu, pa svjetliju i na kraju bijelu kremu i ukrasiti po želji. (domaci-recepti.blogspot.com)

0 komentari:

Objavi komentar