četvrtak, 23. siječnja 2014.



Za kore:

  • 400g Lisnato tijesto

Za snijeg :

  • 7 bjelanjca
  • 490 g šećer
  • 1/2 limunovog soka
  • 2 vanilin šećer

Evo i kako je pripremiti :

  • Lisnato tijesto razvući veličine pleha i ispeći. Razdijeliti na pola
  • Pjenasto umutiti bjelanca pa dodati 150 gr šećera , neprekidno mutiti.
  • Posebno uspinovati ostatak secera sa malo vode (Postupak:u secer dodati vode tek toliko da ga pokupi, staviti da se kuva. Kuvati dok se masa ne pretvori u mjehurice i ne počne da “kipi”)
  • Vruću smjesu od šećera i vode u tankom mlazu sipati u bjelanca neprekidno muteci.
  • Mutiti dok se masa ne ohladi.
  • U pleh postaviti jednu koru lisnatog tijesta, sasuti šaum, pa preko drugu koru lisnatog tijesta.
  • Na kraju posuti šećerom u prahu i u frižider stavit preko noći da se stisne i ohladi.
  • Izvor:  (bozicnikolaci.com)

1 komentar: