03:44
Selma
Za kore:
Za snijeg :
- 7 bjelanjca
- 490 g šećer
- 1/2 limunovog soka
- 2 vanilin šećer
Evo i kako je pripremiti :
- Lisnato tijesto razvući veličine pleha i ispeći. Razdijeliti na pola
- Pjenasto umutiti bjelanca pa dodati 150 gr šećera , neprekidno mutiti.
- Posebno uspinovati ostatak secera sa malo vode (Postupak:u secer dodati vode tek toliko da ga pokupi, staviti da se kuva. Kuvati dok se masa ne pretvori u mjehurice i ne počne da “kipi”)
- Vruću smjesu od šećera i vode u tankom mlazu sipati u bjelanca neprekidno muteci.
- Mutiti dok se masa ne ohladi.
- U pleh postaviti jednu koru lisnatog tijesta, sasuti šaum, pa preko drugu koru lisnatog tijesta.
- Na kraju posuti šećerom u prahu i u frižider stavit preko noći da se stisne i ohladi.
- Izvor: (bozicnikolaci.com)
A šta je sa limunom?
OdgovoriIzbriši