četvrtak, 16. siječnja 2014.

ledena_torta_911782439

Sastojci za biskvit:

6 bjelanaca
6 žlica šećera u prahu
6 žlica brašna
prstohvat soli
1,20 dl toplog mlijeka za natapanje biskvita

Izrada biskvita:

Bjelanca i sol istucite u čvrsti snijeg. Postupno dodavajte šećer i brašno. Pecite biskvit u kalupu za torte na 175 stupnjeva 10 minuta. Pečeni topli biskvit zalijte mlijekom. Prerežite ga po pola, ali i ne morate.

Sastojci za kremu:

  • 7 žumanaca
  • 7 žlica šećera
  • 5 žlica gustina
  • 750 ml mlijeka
  • 1 margarin (250 g)
  • 5 dag čokolade
  • šlag

Priprema kreme:

Jaja istucite sa šećerom, dodajte malo mlijeka i gustin. Kad ostatak mlijeka zakuha ukuhajte kremu.
Kad se ohladi, u kremu dodajte jedan margarin. Odvojite manji dio kreme i u njega dodajte rastopljenu čokoladu. Tako da dobijete žutu i tamnu kremu. Namažite tortu i ukrasite je šlagom.
Dobro ohladite! Izvor. (www.roditelji.hr)

0 komentari:

Objavi komentar