ponedjeljak, 2. prosinca 2013.

http://recipeci.com/wp-content/uploads/2011/04/P4030147.jpg

 Sastojci


    3 jaja
    12 kašika šećera
    12 kašika mleka
    12 kašika brašna
    4 kašike ulja
    4 kašičice kakaa
    1 prašak za pecivo
    1 vanil šećer
    500 ml mleka, 6 kašika šećera, 4 kesice vanil šećera - za sirup
    džem od kajsija - za premazivanje
    2 kesice šlaga - za dekorisanje

Priprema


Umutiti penasto belanca, dodati šećer, žumanca, mleko i ulje. U smesu dodati brašno, kakao i vanil-šećer, promešati i staviti u kalup premazan uljem. Kolač peći u rerni zagrejanoj na 200*C dok ne porumeni. Skuvati sirup od mleka, šećera i vanil-šećera, ohladiti i preliti preko pečenog i ohlađenog kolača. Ostaviti da kolač upije sirup i da se skroz ohladi. Kolač premazati džemom od kajsija, dekorisati šlagom, iseći na manje komade i poslužiti www.kuhinjica.rs

PRIJATNO ŽELI VAM MOJA KUHINJICA .. 
Sastojci
  • 3 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika mleka
  • 12 kašika brašna
  • 4 kašike ulja
  • 4 kašičice kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanil šećer
  • 500 ml mleka, 6 kašika šećera, 4 kesice vanil šećera - za sirup
  • džem od kajsija - za premazivanje
  • 2 kesice šlaga - za dekorisanje
Priprema

Umutiti penasto belanca, dodati šećer, žumanca, mleko i ulje. U smesu dodati brašno, kakao i vanil-šećer, promešati i staviti u kalup premazan uljem. Kolač peći u rerni zagrejanoj na 200*C dok ne porumeni. Skuvati sirup od mleka, šećera i vanil-šećera, ohladiti i preliti preko pečenog i ohlađenog kolača. Ostaviti da kolač upije sirup i da se skroz ohladi. Kolač premazati džemom od kajsija, dekorisati šlagom, iseći na manje komade i poslužiti. (kuhinjica.rs) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/ciganski-kolac.html#sthash.tqRiUYpk.dpufCiganski kolač
Sastojci

    3 jaja
    12 kašika šećera
    12 kašika mleka
    12 kašika brašna
    4 kašike ulja
    4 kašičice kakaa
    1 prašak za pecivo
    1 vanil šećer
    500 ml mleka, 6 kašika šećera, 4 kesice vanil šećera - za sirup
    džem od kajsija - za premazivanje
    2 kesice šlaga - za dekorisanje

Priprema

Umutiti penasto belanca, dodati šećer, žumanca, mleko i ulje. U smesu dodati brašno, kakao i vanil-šećer, promešati i staviti u kalup premazan uljem. Kolač peći u rerni zagrejanoj na 200*C dok ne porumeni. Skuvati sirup od mleka, šećera i vanil-šećera, ohladiti i preliti preko pečenog i ohlađenog kolača. Ostaviti da kolač upije sirup i da se skroz ohladi. Kolač premazati džemom od kajsija, dekorisati šlagom, iseći na manje komade i poslužiti. (kuhinjica.rs) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/ciganski-kolac.html#sthash.tqRiUYpk.dpufCiganski kolač
Sastojci

    3 jaja
    12 kašika šećera
    12 kašika mleka
    12 kašika brašna
    4 kašike ulja
    4 kašičice kakaa
    1 prašak za pecivo
    1 vanil šećer
    500 ml mleka, 6 kašika šećera, 4 kesice vanil šećera - za sirup
    džem od kajsija - za premazivanje
    2 kesice šlaga - za dekorisanje

Priprema

Umutiti penasto belanca, dodati šećer, žumanca, mleko i ulje. U smesu dodati brašno, kakao i vanil-šećer, promešati i staviti u kalup premazan uljem. Kolač peći u rerni zagrejanoj na 200*C dok ne porumeni. Skuvati sirup od mleka, šećera i vanil-šećera, ohladiti i preliti preko pečenog i ohlađenog kolača. Ostaviti da kolač upije sirup i da se skroz ohladi. Kolač premazati džemom od kajsija, dekorisati šlagom, iseći na manje komade i poslužiti. (kuhinjica.rs) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/ciganski-kolac.html#sthash.tqRiUYpk.dpuf
Sastojci
  • 3 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika mleka
  • 12 kašika brašna
  • 4 kašike ulja
  • 4 kašičice kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanil šećer
  • 500 ml mleka, 6 kašika šećera, 4 kesice vanil šećera - za sirup
  • džem od kajsija - za premazivanje
  • 2 kesice šlaga - za dekorisanje
Priprema

Umutiti penasto belanca, dodati šećer, žumanca, mleko i ulje. U smesu dodati brašno, kakao i vanil-šećer, promešati i staviti u kalup premazan uljem. Kolač peći u rerni zagrejanoj na 200*C dok ne porumeni. Skuvati sirup od mleka, šećera i vanil-šećera, ohladiti i preliti preko pečenog i ohlađenog kolača. Ostaviti da kolač upije sirup i da se skroz ohladi. Kolač premazati džemom od kajsija, dekorisati šlagom, iseći na manje komade i poslužiti. (kuhinjica.rs) - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/ciganski-kolac.html#sthash.tqRiUYpk.dpuf

0 komentari:

Objavi komentar