srijeda, 18. prosinca 2013.

http://kuhari.com/wp-content/uploads/2012/04/Torta-ferrero-rosher-3-640x360.jpg?dbbc84Sastojci
Biskvit

    100 g maslaca
    100 g šećera u prahu
    4 žumanca
    4 belanca
    150 g čokolade za kuvanje
    1 vanilin šećer
    70 g brašna
    1 kašikica praška za pecivo
    70 ml slatke pavlake
    130 ml mleka
    so

Krema

    300 g nutele
    300 g maskarponea
    250 g prženih lešnika
    150 g čokolade za kuvanje


Priprema
Penasto umutiti maslac sa šećerom. Čokoladu otopiti na pari. Od belanaca umutiti čvrst sneg.
Kada je smesa  maslaca i šećera postala penasta, dodati  žumanca jedno po jedno, ohlađenu čokoladu i vanil šećer pa promešati. Zatim dodati i brašno prosejano s praškom za pecivo pa mešajući dodati malo soli, slatku pavlaku, mleko i čvrst sneg od belanaca. Smesu preneti u podmazan i brašnom posut kalup i peći na 180ºC oko 30 minuta.
Pečen biskvit ostaviti da se ohladi u kalupu pa ga izvaditi i preseći na dve ili tri kore.
Za krem izmiksirati krem sir, pržene mlevene lešnike, nutelu i na pari otopljenu čokoladu.
Kore premazati kremom i staviti u fružider da se dobro ohladi.

0 komentari:

Objavi komentar