Sastojci
Biskvit
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
4 žumanca
4 belanca
150 g čokolade za kuvanje
1 vanilin šećer
70 g brašna
1 kašikica praška za pecivo
70 ml slatke pavlake
130 ml mleka
so
Krema
300 g nutele
300 g maskarponea
250 g prženih lešnika
150 g čokolade za kuvanje
Priprema
Penasto umutiti maslac sa šećerom. Čokoladu otopiti na pari. Od belanaca umutiti čvrst sneg.
Kada je smesa maslaca i šećera postala penasta, dodati žumanca jedno po jedno, ohlađenu čokoladu i vanil šećer pa promešati. Zatim dodati i brašno prosejano s praškom za pecivo pa mešajući dodati malo soli, slatku pavlaku, mleko i čvrst sneg od belanaca. Smesu preneti u podmazan i brašnom posut kalup i peći na 180ºC oko 30 minuta.
Pečen biskvit ostaviti da se ohladi u kalupu pa ga izvaditi i preseći na dve ili tri kore.
Za krem izmiksirati krem sir, pržene mlevene lešnike, nutelu i na pari otopljenu čokoladu.
Kore premazati kremom i staviti u fružider da se dobro ohladi.
Biskvit
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
4 žumanca
4 belanca
150 g čokolade za kuvanje
1 vanilin šećer
70 g brašna
1 kašikica praška za pecivo
70 ml slatke pavlake
130 ml mleka
so
Krema
300 g nutele
300 g maskarponea
250 g prženih lešnika
150 g čokolade za kuvanje
Priprema
Penasto umutiti maslac sa šećerom. Čokoladu otopiti na pari. Od belanaca umutiti čvrst sneg.
Kada je smesa maslaca i šećera postala penasta, dodati žumanca jedno po jedno, ohlađenu čokoladu i vanil šećer pa promešati. Zatim dodati i brašno prosejano s praškom za pecivo pa mešajući dodati malo soli, slatku pavlaku, mleko i čvrst sneg od belanaca. Smesu preneti u podmazan i brašnom posut kalup i peći na 180ºC oko 30 minuta.
Pečen biskvit ostaviti da se ohladi u kalupu pa ga izvaditi i preseći na dve ili tri kore.
Za krem izmiksirati krem sir, pržene mlevene lešnike, nutelu i na pari otopljenu čokoladu.
Kore premazati kremom i staviti u fružider da se dobro ohladi.
0 komentari:
Objavi komentar