subota, 21. prosinca 2013.



Sastojci

Tijesto:
bjelanjaka
200 g šećera
200 g mljevenih lješnjaka

Krema:
žumanjaka 
150 g šećera
6 žlica kuhane jake crne kave
150 g čokolade
1 žlica zlatnog sirupa ili meda
150 g maslaca


Priprema

Tijesto:
  1. Bjelanjke izraditi u čvrst snijeg, dodavati šećer malo po malo i dobro izmiksati.
  2. Pjenjačom dodati i mljevene lješnjake (prethodno tostirane i oguljene).
  3. Smjesu staviti u pleh obložen papirom i peći 20 minuta na 180°C.
  4. Ohladiti, pažljivo maknuti s papira i premazati kremom.
Krema:
  1. Žumanjke izraditi sa šećerom, dodati kavu i kuhati na pari te paziti da posuda s kremom nije u kontaktu s vodom iz donje posude.
  2. Dodati rastopljenu čokoladu i zlatni sirup ili med, nastaviti kuhati dok se krema malo zgusne.
  3. Ohladiti pa dodati maslac, izmiksati i premazati po tijestu.
  4. Nazubljenom lopaticom za dekoraciju ukrasiti kolač, napraviti brazdice u kremi i po želji posuti šarenim jestivim mrvicama.
  5. Prije posluživanja dobro ohladiti.(www.gastro.hr)

0 komentari:

Objavi komentar