07:10
Selma
- BISKVITNO TIJESTO
- 8 žumanjaka
- 150 g šećera
- naribana korica od ½ limuna
- 4 bjelanjka
- 100 g brašna
- KREMA
- 150 g čokolade za kuhanje
- 100 g mliječne čokolade
- 250 g omekšanog maslaca
- 120 g šećera u prahu
- 0.2 dl ruma
- UKRAŠAVANJE
- 4 ušećerene trešnje
- 2 tanka lista čokolade
- 2 žličice nasjeckanih pistacija
Recept za Buche de Noel – blagdansku roladu
Biskvitno tijesto za Buche de Noel
- Žumanjke izmješajte sa jednom žlicom šećera i limunovom koricom u pjenušavu smjesu. Sa ostatkom šećera i bjelanjcima istucite čvrst snijeg. U čvrst snijeg od bjelanjaka dodajte brašno i smjesu sa žumanjcima i dobro izmješajte električnim mikserom.
- Lim za pečenje obložite pek papirom. Na pek papir namažite pripravljeno biskvitno tijesto. Pećnicu prethodno zagrijte na 230° C pa biskvitno tijesto stavite peći oko 7 minuta na srednjoj prečki pećnice.
- Čistu kuhinjsku krpu položite na radnu površinu i pospite ju šećerom. Pečeno tijesto iskrenite na krpu sa šećerom, a na tijesto odozgo položite drugu čistu vlažnu kuhinjsku krpu.
Krema za Buche de Noel
- Čokoladu za kuhanje i mliječnu čokoladu polomite na kockice i pomiješajte pa otopite na vodenoj pari. Otopljene čokolade pustite da se malo ohlade.
- Omekšani maslac miješajte sa šećerom u prahu dok ne dobijete pjenušavu smjesu. Tri žlice te smjese odvojite sa strane za ukrašavanje. U ostatak smjese umiješajte otopljenu čokoladu i rum.
- Dvije trećine pripravljene kreme jednoliko namažite na pečeno biskvitno tijesto koje onda savijte u roladu. Ostatak odvojene kreme (1/3 kreme) štrcaljkom naštrcajte na roladu.
Ukrašavanje
- Ušećerene trešnje prepolovite. Izrežite tanke listiće čokolade. Buche de Noel blagdansku roladu ukrasite odvojenom mješavinom maslaca i šećera, prepolovljenim trešnjama, čokoladnim listićima i pistacijima.
0 komentari:
Objavi komentar