utorak, 24. prosinca 2013.

mandulat

Sastojci

  • 1kg badema
  • 750g meda (cvjetni ili neki drugi rjeđi)
  • 4 bjelanjka
  • 50g bijelih vafla/hostije
  • cimet

Koraci pripreme

  • 1Staviti bademe u pećnicu na nekoliko minuta na 120°C
  • 220 minuta grijati med na pari, a bjelanjke stući u snijeg
  • 3Pomiješati bjelanjke i med, sasvim lagano kako ne bi izgubili teksturu i zatim uz konstantno miješanje kuhati na pari 30 minuta.
  • 4Maknuti s vatre i dodati preostali snijeg te dodati bademe i cimet.
  • 5Tako povezanu smjesu posložiti u široku posudu niskih bridova i pustiti da se ohladi
  • 6Kada se ohladi i otvrdne, možete ga narezati te spremiti u limenu posudu hermetički zatvorenu budući da tako spremljeni mogu dugo ostati svježi.Preuzeo sa: (dobrahrana.jutarnji.hr)

0 komentari:

Objavi komentar