subota, 14. prosinca 2013.


POTREBNO JE

7 babura, 700 g mešanog mlevenog mesa, 2 manje glavice luka, šargarepa, 2 šake pirinča, biber, ulje, vegeta, začinska ljuta paprika, čen belog luka, peršun, manji krompir za zatvaranje paprika.
Zaprška: 5 kašika ulja, 3 kašike brašna, 2 kašike tucane ljute paprike

PRIPREMA

Na dosta ulja izdinstajte sitno seckani crni luk. Dodajte sitnije sečenu šargarepu pa dinstajte dok šargarepa za nijansu ne omekša. Dodajte mleveno meso, dobro promešajte, sjedinite sa lukom i šargarepom i pržite dok meso ne bude kuvano uz povremeno mešanje. Kada je meso skoro gotovo, dodajte dve šake pirinča i pola čaše vode po potrebi. Uz često mešanje kuvajte dok se pirinač ne skuva. Kada je pirinač skuvan, dodajte vegetu ili so po želji, malo više bibera, 2 kašike tucane ljute paprike, čen belog luka i dosta peršuna - sve sjedinite i ostavite da se kratko prohladi. Paprike operite, skinite peteljke i očistite od semenki. Svaku papriku bogato napunite filom pa zatvorite kolutom krompira. Ređajte u nauljenu posudu za pečenje, nalijte vodu do 1/3 posude, pobiberite, posolite, pospite peršun i tucanu papriku. (zena.blic.rs)

0 komentari:

Objavi komentar