subota, 28. prosinca 2013.

Karuzo šnite

Sastojci

  • 4 žutanjka
  • 14 dkg maslaca
  • 14 dkg šećera
  • dobro umiješati, pa dodati
  • 10 dkg ribane čokolade
  • 10 dkg mljevenih lješnjaka (ili oraha)
  • 7 dkg brašna
Izmiješati žutanjke, maslac i šećer u pjenastu jednoličnu smjesu, pa dodati ribanu čokoladu, mljevene lješnjake i brašno. Za pjenasto tijesto koje će se topiti u ustima bitno je da čokolada za kuhanje bude naribana. Naravno, ovo je mala tajna za caruso šnite. Nije pogrešno staviti niti rastopljenu čokoladu, ali tada će šnite biti manje rahle.
Dobro izmiješati i na kraju nježno dodati snijeg od bljelanjaka. Bjelanjke je najbolje ručno umiješati kako bi snijeg od bjelanjaka zadržao čim više zraka (tj. kako bi ostao što većeg volumena).
Peći na 150°C 30 minuta.

Glazura

  • 3 rebra čokolade (odnosno 10 dkg)
  • 3 žlice šećera
  • 3 žlice vode
  • 5 dkg maslaca
Čokoladu rastopiti na pari s vodom i šećerom i gusto ukuhati. Treba paziti da se makne s vatre čim se čokolada rastopi kako se ne bi napravile grudice. U tu smjesu polagano dodati otprilike 5 dkg maslaca.
Preliti po ohlađenom tijestu i pustiti 2-3 sata da se hladi, pa narezati. Izvor: (www.recepti.hr).

0 komentari:

Objavi komentar