četvrtak, 19. prosinca 2013.

 

Sastojci


Biskvit:
3 jaja 3 žlice šećera 5 žlica mljevenih oraha 2 žlice oštrog brašna 1 prašak za pecivo

Krema: 7,5 dl mlijeka 6 žlica gustina 5 žlica šećera 250 gr margarina 100 gr bijele čokolada

Čokoladna glazura: 500 ml vrhnja za šlag 30 dg čokolade za kuhanje

Priprema

Električnom miješalicom pomiješati žumanjke i jaja dok smjesa ne poprimi svjetlo žutu boju, potom lagano dodati orahe, brašno, prašak za pecivo. Na kraju ručno umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka. Staviti u kalup za torte i peći na 180 ˚C oko 40 minuta. Mlijeko staviti u posudu da prokuha, dio hladnog mlijeka odvojiti i pomiješati dobro sa gustinom i šećerom. Kada mlijeko prokuha dodati gustin i ostaviti na laganoj vatri nekoliko minuta da kuha uz stalno miješanje. Potom ukloniti sa vatre i dodati u kremu izlomljenu čokoladu da se otopi. Kada se smjesa ohladi dodati pjenasto umućen margarin i sve zajedno dobro pomiješati i sa kremom prekriti ohlađeni biskvit. Na pari otopiti zajedno vrhnje za šlag sa čokoladom za kuhanje i povremeno miješati dok smjesa ne postane jednolična. Skinite sa vatre i kada se glazura malo ohladi prekriti tortu.

0 komentari:

Objavi komentar