06:45
Selma
Sastojci:
- 80 gr čokolade za kuhanje
- 80 gr maslaca
- 70 gr šećera u prahu
- 1 jaje
- 150 gr brašna
- 2 kašike kakaoa
- Za fil od kokosa:
- 225 gr kokosa
- 395 ml mlijeka
- 2 jaja
- Za čokoladni preljev:
- 100 gr maslaca
- 300 gr čokolade za kuhanje
Priprema
- Izlomite čokoladu i stavite u posudu iznad šerpe sa ključalom vodom.
- Miješajte kašikom iznad ključale vode dok se čokolada potpuno ne istopi.
- U posebnoj posudi umutite maslac i šećer.
- Kada dobijete kremastu masu dodajte čokoladu i jaje, pa miješajte dok se smjesa ne ujednači.
- Na kraju umiješajte brašno i kakao.
- Smjesu rasporedite u pleh dimenzija 16 x 25 cm obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta na 180 °C.
- U međuvremenu napravite fil od kokosa.
- Stavite kokos, mlijeko i jaje u jednu posudu, pa izmiješajte.
- Premažite preko kore koja se pekla, vratite u rernu i pecite 25 minuta.
- Izvadite iz rerne i ostavite da se potpuno ohladi kako biste mogli premazati čokoladni preljev.
- Da biste napravili čokoladni preljev istopite maslac, dodajte čokoladu, pa na laganoj temperaturi miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Premažite cijeli kolač pripreljenim preljevom, ostavite u frižider 20-ak minuta, a zatim izrežite na kocke (12 komada).Preuzeo sa: (kuhar.ba)
0 komentari:
Objavi komentar