Sastojci :
Za 40-ak kuglica:
180 g maslaca
180 g čokolade
3 jaja
60 g smeđeg šećera
1 burbon vanilin šećer
prstohvat soli
90 g glatkog brašna
80-90 ml ruma
Priprema:
Obložite pleh veličine cca 30×40 cm papirom za pečenje i ugrijte pećnicu na 180 °C.
Rastopite maslac i čokoladu pa im umiješajte jedno po jedno jaje, a zatim i šećer, vanilin šećer i sol.
Lagano miješajući dodajte i brašno.
Pecite 20-ak minuta, ne treba se prepeći.
Pustite kolač da se malo ohladi. Ako su se rubovi jako stvrdnuli, odstranite ih i izmrvite kolač u zdjelu.
Dodajte rum i sve miješajte mikserom dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Oblikujte smjesu u kuglice i uvaljajte ih u kokos ili šećer ili obložite čokoladom pa stavite na nekoliko
sati u hladnjak. Nije ih potrebno pokrivati.
Poslužite hladno ili na sobnoj temperaturi (meni su malo draže hladne). (damijenestoslatko.dobrahrana.jutarnji.hr)
0 komentari:
Objavi komentar