srijeda, 18. prosinca 2013.

http://zena.blic.rs/data/images/2010-10-19/11060_plazma-torta-stock-photo-slice-of-cake-shutterstock_1299969_iff.jpg?ver=1348561635

POTREBNO JE

ZA KORU
250 g „plazme mlevene“, 100 g maslaca, 2 kašike kakaoa, 50 ml gaziranog soka od pomorandže, kesica vanilin šećera

ZA PRVI FIL
250 ml mleka, 100 g šećera, kesica pudinga od čokolade, 125 g maslaca, 20 ml likera od badema ZA

DRUGI FIL
300 ml slatke pavlake, 100 g šećera u prahu

ZA PRELIV kesica preliva za torte, 40 g šećera, 250 ml vode

PRIPREMA

Mleveni keks, rastopljeni, prohlađeni maslac, kakao i sok dobro izmešajte. Smesom obložite dno podmazanog kalupa. Mleko i šećer stavite da se kuvaju, a prah za puding razmutite sa nekoliko kašika hladnog mleka. Kad mleko počne da vri, skinite ga sa vatre i sastavite sa prahom za puding, pa vratite na vatru da se puding zgusne. U prohlađeni puding dodajte liker i umućeni maslac, pa fil rasporedite po kori. Dobro umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i stavite preko prvog fila. Sadržaj kesice za preliv pomešajte sa šećerom i tri kašike vode. Kad provri preostala voda, skinite sa vatre i umešajte pripremljenu smesu. Ponovo stavite na vatru i mešajte dok ne proključa. Preliv hladite nekoliko minuta uz stalno mešanje i njime prelijte tortu.

0 komentari:

Objavi komentar