srijeda, 18. prosinca 2013.

http://www.recepti.covermagazin.com/wp-content/uploads/2011/10/Savrseni-cokoladni-kolac-2.jpgSastojci

4 jaja
100 g šećera
200 g margarina
100 g čokolade za kuhanje
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
500 ml l slatkog vrhnja
200 g čokolade za kuhanje
1 žlica šećera

Priprema

Žumanjke i šećer mutiti dok se ne dobije čvrsta smjesa, zatim u to dodati otopljeni margarin i otopljenu čokoladu te na kraju umiješati brašno i prašak za pecivo. Na kraju u to dodati snijeg od bjelanjaka lagano miješajući.
Peći u plehu (20x35cm) ili u kalupu za torte (24-28 cm).
Ako pečete u kalupu za torte po mogućnosti stavite kalup u veći pleh kako po rubovima ne bi došlo do curenja margarina u pećnicu.
Peći na 180°C oko 20 min.
Slatko vrhnje sa žlicom šećera zagrijati na vatri, potom dodavati izlomljenu čokoladu i miješati dok ne proključa.
Skinuti s vatre i nastaviti miješati dok se smjesa potpuno ne ujednači, odnosno čokolada ne otopi.
Pustiti da se krema još malo hladi uz miješanje.
Nakon toga preliti preko još toplog biskvita. Što kremu topliju stavite preko biskvita to će se ona više upiti u biskvit i manje će je ostati na vrhu. Stoga je najbolje staviti srednje toplu.
Kada se kolač prilično ohladi stavite ga u frižider i trebat će ga ostaviti preko noći kako bi se krema potpuno stvrdnula. Ne treba dodavati ništa u kremu iako će biti potpuno tekuća dok je topla.
Možete ga servirati kao kolač i rezati na kocke ili kao tortu.

0 komentari:

Objavi komentar