nedjelja, 22. prosinca 2013.

http://www.kuhinjica.rs/showpic.aspx?w=420&h=300&img=/images/article_pic/cokoladna-torta-sa-sirom.jpg
Sastojci
  Za koru:
  • 300 g mlevenog keksa
  • 1 kašika kakaa
  • 15 ml ruma
  • 150 ml vode
Za fil:
  • 200 g čokolade
  • 300 g sitnog sira od obranog mleka
  • 200 ml slatke pavlake
  • 150 g šećara u prahu
  • 100 g suvog grožđa
     
Priprema

Sjediniti u činiji mleveni keks, kakao, rum i vodu. Staviti masu u kalup, ravnomerno raporediti i ostaviti koru da se stegne. Čokoladu rastopiti i ostaviti da se prohladi. U činiji umutiti slatku pavlaku, dodati sitan sir, šećer u prahu, čokoladu i polovinu suvog grožđa. Dobro izraditi masu i rasporediti po kori. Posuti ostatkom suvog grožđa i dobro ohladiti. Čizkejk servirati i poslužiti. (kuhinjica.rs)

0 komentari:

Objavi komentar