subota, 21. prosinca 2013.


Bijela extra torta

Sastojci

Tijesto:
  • 150 g masti
  • 160 g šećera 
  • 1 jaje 
  • 400-450 g brašna 
  • ½ dl mlijeka 
  • ½ praška za pecivo

Krema:
  • 7 žlica brašna
  • 1 puding od vanilije 
  • 2 žlice šećera 
  • 250 g margarina 
  • 250 g šećera u prahu 
  • 1 vanilin šećer

Priprema


  1. Umutiti 150 g masti, dodati 160 g šećera, 1 jaje, 400-450 g brašna, ½ dl mlijeka i ½ praška za pecivo.
  2. Tijesto podijeliti na 4 jednaka dijela i peći korice oblika pravokutnika ( mjera oko 30 cm X 20 cm) na poleđini prevrnutog pleha za pećnicu.Tijesto peći na 180 stupnjeva C dok ne dobije zlatnu boju.
  3. U 7 žlica brašna, puding i šećer (koje treba prethodno dobro pomiješati) dodati mlijeko i skuhati kao puding. Ostaviti da se ohladi. 
  4. Umutiti 250 g margarina sa 250 g šećera u prahu i vanilin šećerom. 
  5. Smjese pomiješati kada se prva ohladi. Preuzeo sa: (www.gastro.hr)

0 komentari:

Objavi komentar