nedjelja, 22. prosinca 2013.

 
Sastojci:

Biskvit

  • 6 jaja
  • 6 kašika brašna
  • 6 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 kašike kakaa
  • 6 kašika vruće vode
  • velika čaša mleka za prelivanje pečenog biskvita
Čokoladni preliv
  • 100 gr mlečne čokolade
  • 100 gr čokolade za kuvanje
  • 5 kašika mleka
  • 4 kašika šećera u prahu
  • 150 gr margarina
Fil
  • 1 l mleka
  • 7 kašika gustina
  • 4 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 gr margarina
  • 100 gr šećera u prahu
Priprema
Priprema biskvita
Odvojiti belance od žumanceta pa mikserom umutiti žumance i šećer. Postepeno dodavati sve ostale sastojke, zatim na kraju sneg od belanaca. Peći u velikom limu na papiru za pečenje 25 minuta na 180ºC. Pečeni biskvit prevrnuti iz lima, skinuti papir za pečenje, ohladiti ga i potom iseći uzdužno na dva identična dela (dve kore).
Fil
Od predviđene količine mleka odvojiti oko 1,5 dl i  pomešati to s gustinom i šećerom. Ostatak mleka staviti da prokuva pa u kipuće ukuvati gustin s mlekom i šećerom. Kuvajti dok se ne zgusne. U ohlađeni fil umešati istopljeni margarin sa šećerom u prahu.
Čokoladni preliv
Pomešati čokoladu, margarin, šećer i mleko staviti na laganu vatru i mešati dok se sastojci ne sjedine.
Prvi deo biskvita natopiti mlekom, premazati belim filom, preko njega rasporediti čokoladni preliv, prekriti drugim delom biskvita i ponoviti postupak.
Napravljen kolač staviti u frižider na hlađenje. Ohlađen je spreman za posluživanje.
Izvor:cafe.hr

0 komentari:

Objavi komentar