Sastojci ♦ 6 jaja ♦ 6 kašika šećera ♦ 12 kašika mlevenih oraha ♦ 2 štangle čokolade ♦ 2 kašike brašna Fil ♦ 1/2 l mleka ♦ 3 kašike brašna ♦ 250 g maslaca ♦ 250 g šećera u prahu ♦ 1 kesica vanilin šećera ♦ 2 banane Priprema Za testo ulupati čvrst sneg od belanaca, postepeno umešati šećer i vanilin šećer, žumanca, orahe, čokoladu i brašno. Masu izručiti u pravougaoni, prethodno podmazan pleh i peći u zagrejanom šporetu. Pečenu tortu izvaditi iz pleha, staviti na vlažnu pamučnu krpu i ostaviti da se ohladi. Za fil mleko kuvati s brašnom uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Skinuti s vatre i nastaviti sa mućenjem dok se ne rashladi. Posebno mutiti maslac sa šećerom i vanilin šećerom, pa postepeno spojiti s kremom. Ovom masom premazati koru, kroz sredinu poređati oljuštene banane, pa sve saviti u rolat. Preostalim filom premazati kolač odozgo i sa strane. |
---|
ponedjeljak, 23. prosinca 2013.
08:51
Selma
Dodao Rolati
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar