subota, 21. prosinca 2013.


Sastojci

Za tijesto:500 g brašna
250 g oštrog brašna
3 jaja
sol

Za nadjev:300 g mljevenih pistacija
500 g šećera125 g maslaca
limun

Za sirup:1,5 šalica vode
1,5 šalica šećeražlica limunova soka

Priprema

  1. Od brašna, žumanjaka i malo soli zamijesimo tijesto. Kratko ostavimo. Razvaljamo tanke kore i narežemo na vrlo uske trake.
  2. Prosušimo i prokuhamo u slanoj vodi. Ocijedimo tijesto i raširite na stolu da se osuši.
  3. Od pistacija, šećera i pola maslaca napravimo smjesu. U namašćen lim stavimo red tijesta (kadaifa) pa red smjese. Slažemo dok ne potrošimo sastojke. Na kraju završimo tijestom.
  4. Za sirup zagrijemo vodu i šećer te kuhamo 15 minuta. Dodamo limunov sok i ostavimo sa strane.
  5. Pečemo na 190°C dok ne pozlatni. Prelijemo sirupom i vratimo da se zapeče još 10-15 minuta. Poslužimo drugi dan.

0 komentari:

Objavi komentar