subota, 21. prosinca 2013.

noc u veneciji kolac 

 

Kokos kora:

  • 6 belanaca
  • 6 kašike šećera
  • 5 kašika brašna
  • 100 gr kokosa
Kakao kora:
  • 4 jaja
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike kakaa
  • 1/2 kesica praška za pecivo
Fil:
  • 6 žumanaca
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika mleka
  • 200 gr margarina
  • 1 vanilin šećer
Glazura:
  • 150 gr mlečne čokolade
  • 50 gr margarina
  • 5 kašike mleka

     Priprema: 

    • Ulupati penasto belanca sa šećerom pa dodati brašno i kokos.
    • Istresite u pleh veličine 25 x 35cm.
    • Ulupajte belanca sa šećerom pa dodajte žumanca. Pomešajte brašno, kako i prašak za pecivo pa dodajte smesi i lagano promešajte pa istresite na koru od kokosa.
    • Stavite da se peče na 200 stepeni 20 minuta. Posle 15 minuta proverite.
    • Mleko, šećer, vanilin šećer i žumanca sjedinite pa stavite na paru da se skuva i kad se skuva i zgusne ostavite da se ohladi.
    • Ulupajte margarin pa mu postepno dodavajte ohladjenu smesu od žumanaca.
    • Preko ohladjenog biskvita namažite krem.
    • Otopite čokoladu sa margarinom i mlekom pa prelijte preko krema od žumanaca.
    • Preuzeo sa :(domacirecepti.net)

      0 komentari:

      Objavi komentar