subota, 21. prosinca 2013.

Anastazija kocke

Sastojci

  • 5 kom žutanjaka
  • 5 žlica šećera
  • 5 žlica kipuće kipuće vode
  • 5 žlica ošrog brašna
  • 1 lica kakaa
  • pola praška za pecivo
  • 5 kom bjelanjaka
  • 15 dkg margarina za kreme
  • 15 dkg šećera u prahu
  • 15 dkg mljevenih oraha
  • 15 dkg mljevenih keksa Petit beaure
  • 1 dcl Coca cole
  • 1/2 dcl ruma
  • 25 dkg čokolade za kuhanje
  • 18 dkg margarina
  • 1 žlica ulja
  • malo tučenog slatkog vrhnja

Koraci pripreme

  • 1 Pjenasto umiješati žutanjke i šećer pa dodati kipuću vodu, brašno i prašak za pecivo.
  • 2 Izmiksati snijeg od 5 bjelanjaka i lagano ga umiješati u smjesu. Sve izliti u kalup za pečenje (30x18 cm iznutra) obložen alufolijom. Peći 20-tak minuta na 170°C (bez ventilatora ako ga imate). Pečeno tijesto ostaviti u otvorenoj pećnici da se ohladi a potom ga istresti na pladanj i ukoliti alufoliju.
  • 3 Pjenasto umiješati omekšali margarin i šećer u prahu pa dodati orahe, kekse, Coca Colu i rum. Kremu premazati preko ohlađenog biskvita.
  • 4 U teflonskoj posudi otopiti čokoladu i margarin dodati ulje i tom glazurom preliti kolač. Ostaviti još malo na sobnoj temperaturi da se glazura ohladi pa staviti u hladnjak da se kolač dobro ohladi.
  • 5 Ohlađeni kolač izrezati na kocke (oko 18 komada) i ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem. Preuzeo  sa (dobrahrana.jutarnji.hr)

0 komentari:

Objavi komentar