subota, 28. prosinca 2013.

 

Sastojci:

  1. 1 jaje
  2. 200 g mekog brašna
  3. prstohvat soli
  4. 225 ml mleka
  5. 225 ml vode
  6. malo ulja za podmazivanje tiganja

Postupak:

1. U sud sipati brašno, jaje i polovinu jedne tečnosti. Razmutiti varjačom da se dobije glatko testo bez grudvica. Dodati ostalu tečnost, u dva-tri navrata.
2. Dobar teflonski tiganj nauljiti sa par kapi ulja pre svakog izlivanja testa. Jednu kutlaču testa sipati na tiganj i brzo razliti. Peći sa jedne strane dok ivice ne počnu da se odvajaju i odmah okrenuti. Sa druge strane peći bukvalno 10 sekundi, i odmah vaditi napolje. Od ove mere dobije se 9-10 palačinki.

Napomena: odnos mleka i vode može biti i drugačiji, samo neka u zbiru bude 450 ml tečnosti.

0 komentari:

Objavi komentar