srijeda, 18. prosinca 2013.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnlYj4RPyC0yjPY4QIcmfd56ooPM9TASSQrCBj4jHNRgPjnJUzOuiAoKjiK5ygm8Mhw4TwCvMkVQXeXhFa3D4Sooi7uuMFjNKf4D4Turkpew3s8KQNce0yTsGPsSHSMSNm-SU6AGp_noAZ/s400/kakao+keks+kola%C4%8D.jpg
Sastojci:


     Piškote Jedno duplo pakovanje (200 grama)
     Kakao 3-4 kašike
     Mlijeko 1-2 kašike (samo da razblaži kakao)
     Džem Bilo koji ukus po želji, najbolje ako je domaći
     Šlag pjena 1 pakovanje
     Čokoladne mrvice Opcionalo (za dekoraciju)



Priprema:

Skuhati dvije kašike kakaa u jednoj čaši vode, dok ne proključa, kao kada kuhate običnu kafu :) Dodajte malo mlijeka! Piškote natapati u kakao - ne treba dodavati šećer, jer ga na piškotama već ima! redajte piškote na odabranu podlogu, u kojem god želite obliku.Preko sloja piškota namažite džem (ja sam koristila neki domaći od višnje, ali možete bilo koji po želji. Što domaćinskiji, to bolji :) Zatim stavite još jedan red namočenih piškota, pa malo džema i tako dok ne potrošite sve kekse (moja podloga je bila mala, pa kolač ima 3 reda :)Umutite šlag iz kesice prema standardnom uputstvu. Dok mutite, dodajte kašičicu kakaa, kako bi dobio čokoladnu nijansu i ukus!

Posluživanje
Premažite cijeli kolač šlagom i dekorišite čokoladnim mrvicama! Ohladite u frideru i uživajte u ovom laganom, slatkom i jednostavnom dezertu.

0 komentari:

Objavi komentar