nedjelja, 22. prosinca 2013.

http://www.kuhinjica.rs/showpic.aspx?w=420&h=300&img=/images/article_pic/rozen-torta.jpg
Sastojci
  • 1 pakovanje kora za rozen tortu
Fil:
  • 3 dl vode
  • 300 g šećera
  • 400 g mlevenih oraha
  • 125 g margarina
Glazura
  • 250 g šećera u prahu
  • 2-3 supene kašike tople vode
  • 2-3 kapi arome maline
  • 1 kašičica ulja
Priprema 

Vodu i šećer staviti u šerpu i ostaviti da proključa. Potom dodati orahe i margarin, dobro promešati i ostaviti da se ohladi. Ohlađenom masom filovati kore, a poslednju gornju koru ostaviti nenafilovanu. Staviti u frižider da se dobro ohladi i stegne. Pripremiti glazuru od šećera u prahu, tople vode, ulja i arome maline. Glazurom premazati tortu, iseći na kocke i servirati.
Kore za Rozen tortu možete napraviti i sami, ali se ne morate dodatno mučiti, jer ćete ih pronaći u prvom supermarketu.  Mnogo je brže i jednostavnije, a jednako kvalitetno i ukusno. (kuhinjica.rs)

0 komentari:

Objavi komentar