Kora
♦ 5 belanaca
♦ 5 kašika šećera
♦ 5 kašika brašna
♦ 250 ml mleka
Fil
♦ 1 puding od vanile
♦ 1 puding od čokolade
♦ 1 l mleka
♦ 4 kašike brašna
♦ 200 g šećera
♦ 40 g čokolade
♦ 2 margarina
♦ 5 žumanaca
♦ 300 ml slatke pavlake
Priprema
Belanca penasto umutiti, postepeno dodavati šećer i, kad se rastopi, dodati brašno i dobro promešati. Masu sipati u okrugli kalup i ispeći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni. Toplu koru preliti mlekom i ostaviti da se ohladi.
Puding od vanile razmutiti sa 100 g šećera i 2 kašike brašna i skuvati u 1/2 l mleka. Isto tako uraditi i s pudingom od čokolade, s tim što na kraju treba dodati i 40 g mlečne čokolade i mešati dok se ona potpuno ne rastopi.
Penasto umutiti margarin sa žumancima i dobijenu masu podeliti na dva dela. U ohlađene pudinge dodati margarin i dobro izmiksati. Koru prvo premazati belim filom, zatim čokoladnim, i na kraju ukrasiti umućenim šlagom i rendanom čokoladom. Tortu pre služenja staviti u frižider da se dobro ohladi. (www.kurir-info.rs) .
♦ 5 belanaca
♦ 5 kašika šećera
♦ 5 kašika brašna
♦ 250 ml mleka
Fil
♦ 1 puding od vanile
♦ 1 puding od čokolade
♦ 1 l mleka
♦ 4 kašike brašna
♦ 200 g šećera
♦ 40 g čokolade
♦ 2 margarina
♦ 5 žumanaca
♦ 300 ml slatke pavlake
Priprema
Belanca penasto umutiti, postepeno dodavati šećer i, kad se rastopi, dodati brašno i dobro promešati. Masu sipati u okrugli kalup i ispeći u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni. Toplu koru preliti mlekom i ostaviti da se ohladi.
Puding od vanile razmutiti sa 100 g šećera i 2 kašike brašna i skuvati u 1/2 l mleka. Isto tako uraditi i s pudingom od čokolade, s tim što na kraju treba dodati i 40 g mlečne čokolade i mešati dok se ona potpuno ne rastopi.
Penasto umutiti margarin sa žumancima i dobijenu masu podeliti na dva dela. U ohlađene pudinge dodati margarin i dobro izmiksati. Koru prvo premazati belim filom, zatim čokoladnim, i na kraju ukrasiti umućenim šlagom i rendanom čokoladom. Tortu pre služenja staviti u frižider da se dobro ohladi. (www.kurir-info.rs) .
0 komentari:
Objavi komentar