02:43
Selma
Sastojci:
Kora:
- 300 g mljevenog keksa
- oko 2 dl čokoladnog mlijeka
- 1 vanilin šećer
Bijeli krem:
- 300 ml vrhnja za šlag
- 3 kašike šećera
- 100 g bijele čokolade
- 0,5 vrećice želatine fix
Tamni krem:
- 300 ml vrhnja za šlag
- 100 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike šećera
- 0,5 vrećice želatine fix
Dekoracija:
- 200 ml vrhnja za šlag, malo čokolade
Priprema:
- Od mljevenog keksa, vanilin šećera i čokoladnog mlijeka napraviti koru, koju formiramo na tacni, tako da su ivice kalupa za tortu oko kore.
- Na pari otopimo bijelu čokoladu (ja sam koristila sa cappuccino punjenjem). Vrhnje za šlag (slatka pavlaka) i šećer umutimo, pa dodamo otopljenu čokoladu i želatinu fix. Izmiksamo da se sve dobro sjedini, pa izlijemo na koru.
- Zatim stavimo u frižider, da se stegne.
- Na pari otopimo crnu čokoladu. Vrhnje za šlag i šećer umutimo, pa dodamo otopljenu crnu čokoladu i želatinu fix. Dobro izmiksamo, pa stavimo preko bijele kreme.
- Ostavimo tortu u frižider bar sat vremena, pa skinemo ivice kalupa za tortu.
- Umutimo šlag, pa dekorišemo tortu. Po ukusu dekorišemo rendanom ili otopljenom čokoladom. (kuvajmo-blogovski.com)
0 komentari:
Objavi komentar