subota, 28. prosinca 2013.

Recepti - buhtle

Za tijesto vam je potrebno

  • 1/2 kg brašna
  • malo soli
  • 1 kocka svježeg kvasca
  • 130 g maslaca (sobne temp.)
  • 1 jaje
  • 2 dcl mlijeka
  • 100 g šećera

za nadjevanje

  • džem od šljiva
  • čokolada

Postupak

  1. Stavite brašno i sol u posudu pa u sredini napravite jamicu. Izmrvljeni kvasac izmješajte sa malo šećera i 100 ml mlijeka i pustite kratko na toplom da se digne pjenica. Dignut kvasac ulijte u udubinu od brašna, dodajte razmućeno jaje, šećer i maslac narezan na listiće, pa sve dobro umijesite u kompaktno tijesto. Tijesto prekrijte krpom i ostavite ga dok ne udvostruči obujam. Tad ga još jednom premjesite i ostavite da se diže još 30-tak minuta.
  2. Dignuto tijesto razvaljajte na debljinu 1cm, u pravokutnik , oštrim nožem ga izrežite okomito i vodoravno da dobijete 16 manjih pravokutnika . Za tim žlicom u manjim hrpicama rasporedite marmeladu, a za tim i stavite po kockicu čokolade. Spojite buhtlama rubove tako da nadjev ne može ispasti i premažite s malo otopljenog maslaca ili ulja. Poslažite ih u četvrtasti kalup prethodno premazan maslacem sa spojem prema dolje, a potom ih ostavite da se dižu još 15-tak minuta. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 C.
  3. Pecite buhtle u zagrijanoj pećnici otprilike 40- tak minuta. Pečene buhtle malo ohladite , pospite šećerom u prahu i poslužite tople. Link izvora: http://oolrecepti.blogspot.com.

0 komentari:

Objavi komentar