subota, 21. prosinca 2013.


Sastojci

  • lisnato tijesto
  • 700 g jabuka
  • 80 g suhih grožđica
  • 50 g oraha
  • 10 g šećera
  • sok od pola limuna
  • 1 šećer od vanilije
  • 1 žumanjak
  • malo ruma
  • šećer u prahu

Priprema

  1. Lisnato tijesto rastanjite valjkom u pravokutnik.
  2. Na sredinu kore stavite ribane jabuke pomiješane sa šećerom, limunovim sokom, grožđicama, orasima i vanilin šećerom. Spojite krajeve tijesta preko nadjeva, probodite tijesto vilicom na nekoliko mjesta, premažite ga žumanjkom i stavite u posudu koji ste prethodno isprali hladnom vodom. 
  3. Pecite na temperaturi od 225 °C oko pola sata. kad su savijače pečene pospite ih šećerom u prahu.

0 komentari:

Objavi komentar